Sainpas juosta edes takaisin eilen.

Menin ensin eläinkauppaan katsomaan, ja mukaan tarttui näytepusseja Royal Canin ja Nutro Choice raksuja. Sitten menin eläinlääkäriin kyselemään jos heillä olisi Hill'sin Canine I/D koiranruokaa. Kun äiti oli soittanut aiemmin aamulla ja kysellyt jos voisin käydä kyselemässä. Sitten kaupan kautta bussipysäkille.
Noh, tietenkin olin unohtanut leffat jotka piti paulauttaa eilen ja miehekkeellä oli kotiavain. Jouduin sitten menemään porukoille hakemaan avain ja takaisin bussilla kotiin hakemaan leffat.
Sitten automaatin kautta hakemaan äidille rahaa ja ostamaan koiranruokaa eläinlääkäristä.Sitten taas bussipysäkille ja metroon, ja sen kanssa Makuuniin viemään leffat. Kävin sitten samalla ostoksilla Lidlissä. Ja koiranruoan ja ostosten kanssa metrolla takaisin ja kävellen porukoille.

Jäimme sitten syömään porukoille. Minä söin perunamuussia ja soijanakkeja, ja mies paistettua kalaa.

Eläinlääkäri sitten soitti äidille kun olimme siellä. Ja kertoi huonoja uutisia. Idalla on lymfooma :'( Hän sitten soitti toiselle eläinlääkärille ja varasi ajan sieltä. Katsovat nyt jos syöpä on levinnyt, ja jos voi tehdä mitään. Ja jos voi, niin sytostaattihoitoa.

Sanoinhan että tämä vuosi on aivan perseestä!

Kunhan saan rahaa,ja laskut maksettu. Niin jos on varaa, niin aiomme ostaa laadukkaita raksuja kissoille. Tutkiskelin eilen noita ruokia ja Nutro Choice vaikuttaa parhaimmalta. Hill's tietenkin sisältäisi eniten lihaa, mutta sitä ei ollut eläinkaupassa ja se sisälsi maissia ja soijapapuja :O
Nutro kun sisältää riisiä, joka on helpoiten siedetty ja vähiten allergisoiva. Royal Caninin vihkosesta en saanut selville paljonko lihaa se sisältää, en edes netistä.
On se kyllä kumma että pistävät kaikkea turhaa moskaa kissa- (ja koira) ruokiin >:(
Pitäisi myös alkaa ostamaan lihaa ja kalaa kisuille. Mutta tänään kaupat ovat kiinni, eikä meillä ole kun vähän päälle 5€ :(

Ihmettelen nyt vain miksi Smulanilla ja Sessanilla on maha kuralla?! Ei kylläkään niin pahasti, mutta silti. Olen lopettanut naudanlihan syöttämisen Sessanille, kun ajattelin hänen olevan allerginen sille kun oksensi melkein heti sen jälkeen kun oli syönyt Latzin naudanlihaa. Pitäisi tutkiskella tarkemmin, ettei vain nuo muut ruoat sisällä naudanlihaa. En kai sitten enää voi syöttää jauhelihaa hänelle, vaikka hän niin siitä pitää.
Mutta mikä Smulanilla on? Voisi tietenkin olla uusi ruoka. Mutta olen kyllä ohjeitten mukaan sekoittanut sitä vanhaan ruokaan. Toivottavasti menee pian ohi!

Sitten toinen ongelma. Miten saan kissat syömään omaa ruokaansa?! En voi vahtia 24/7. Sukkis syö mielellään Smulanin, eli Senior (tai Mature) ruokaa. Ja Smulan taas Junior ruokaa. Siinä sivussa menee myös Sessanin ruoat. Myös Sukkis pitää enemmän Sessanin aikuisen kissan ruoasta. Sessan taas ei syö yhtään raksuja. Mutta Royal Caninilla olisi jokin Exigent 35/30 joka “Innostaa nirsonkin kissan syömään”. Epäilen kylläkin tuota,mutta voisi tietenkin kokeilla. Luulenpa vain että Sessan nääntyy nälkään mielummin kun syö raksuja. Olemme NIIN monta kertaa kokeilleet.

Hitto! En ole vieläkään onnistunut laihtumaan 0,55 kg. Tänään sitten pitää vähentää tuota syömistä. Illaksi olisi täytettyjä pitaleipiä. Mutta ilman lihaa, eli minulla soijaa. Pitäisi vain syödä hedelmiä tänään, mutta kun tuo jugurtti pitää syödä pois. Pitääpä oikein laskea kaloreita tänään. Eilen tuli syötyä liikaa, noin 1600 kaloria :( Pitäisi pitää se alle 1500 kcal/pv!