Mentiin porukoille 12-maissa. Ja rupesin heti väsäämään niitä joulutorttuja. Tuli kaksi eri makua. Luumu ja aprikoosi :)
Mut unohdin pistää nauhalle Lumiukko ja Rölli, perskule! :(

Sain juuri ajoissa sen kaulaliinan valmiiks, kun mies lähti hakemaan veljeä ja sen tyttistä (ja tietenki koiraa) 14:30. Silloin aloin paketoimaan sitä.

Jouluaatto on aina tylsä kunnes pääsee syömään :P Vaikka teinki kaikkea pientä, pistin "tavaraa" kippoihin, maljoihin ym. ja koristelin ja kattasin pöydän ja semmosta pientä.

Mut sitten lopulta päästiin syömään, tarkkaa aikaa tiedä, joskus siinä 18-aikaan, varmaan. Sen jälkeen kun glögit oli juotu. Oli kyllä tarjolla pähkinöitä ja rusinoita, joulutorttuja ja piparkakkuja ennen sitä.

No mutta ruokaan... Oli tarjolla 3 eri silliä, graavattua lohta, uunilohta, rosollia, perunaa, miniporkkanoita, herneitä jne.
Alkupalan jälkeen siirryttiin olohuoneeseen avaamaan lahjoja. Minä tietenkin sain jakaa ne, niin kuten arvasinkin :P

Sain äidiltäni limenvihreän ihanan pehmoisen aamutakin, limenvihreät pörrösukat, jotka kuuluvat tuohon aamutakkiin ja korvikset, jotka kuuluvat samaan sarjaan kun minun kaulaukoru jonka mies osti synttärilahjaksi.
Mieheltä sain punaiset pyjamahousut ja t-paidan jossa poroja suurilla silmillä, oranssit pörrösukat, valkoiset ja oranssivalkoraitaset ihanan pehmeät sukat jossa lehmä ja pöllö. Sitten sain rintsikat, vihreät ruskeilla pöllöillä ja samaan kuuluvia alushousuja.   
Veljen tyttikseltä saatiin sitten 4 leffalippua. Niin ja sitten saatiin myös yhteisenä lahjana lehmäpussilakanasetti äidiltä.
 
Sain kaiken mitä toivoin, ja juuri niitä mitä halusinkin, juuri niitä mitä olin itse kaupasta katsonut. Aamutakki oli yllätys ja sitten en tietenkään tiennyt että minkälaisia pörrösukkia saisin :P Veljen tyttiksen lahja oli kanssa iso yllätys.

Äiti sai muumikalenterin ja possun veljen tyttikseltä, ja isä sai kirjan. Veli sai äidiltä kaktuksia, joita minä olin hoitanut ja paketoinut. Ainiin, ja sitten toinen veli oli myös käymässä, ja hän sai äidiltä sinisen ja punaisen kylpypyyhkeen ja kasvopyyhkeet, jonka minä sain paketoida myös. Niin ja lyhdynkin.
Sovittiin veljen kanssa sitten että sain tämän tietokoneeni joululahjaksi, muuten olisin ollut velkaa hänelle 50€. Oli tosi reilua häneltä :) Hän kun vain sai meiltä FazerMintiä ja After Eightiä. Hän toi karkkia meille kaikille :)

Avattuamme lahjat, siirryimme taas ruokapöytään. Nyt oli laatikoiden, kinkun ja kalkkunan vuoro. Paljoa ei jaksettu enää syödä. Mutta tosi hyvää oli.

Kl. 22 jälkeen tultiin vasta kotiin. Kävi pikkasen sääliksi kissoja. Mutta olivat pärjänneet hienosti. Kaikki oli ehjänä :) Kokeiltiin sitten joululahjavaatteita, pistin pyjamani päälle (tällä hetkellä on pöllösukat ja aamutakki kanssa :) ja avattiin kissojen lahjat. Ne oli ihan innoissaan leluista. Mutta kello oli niin paljon, ettei ne hirveen kauan voinu leikkiä niillä.

Mies herätti minut kysymällä jos haluan kahvia tuossa puoli kahdeksan aikaan. Hän itse meni takaisin nukkumaan, mutta minä en saanut unta enää, vaikka väsyttikin hirveästi. Mutta häntä väsytti enemmän kun oli kai valvonut koko yön kun Sukkis riehui.

Tänään mennään vain viemään auto takaisin porukoille. He tarvitsevat sitä, kun menevät hakemaan mummoa. Hän tulee heille syömään jouluruokia.
Muuten ollaan vaan, ollaan kotona, syödään jossain vaiheessa iltaa laatikoita ja kalkkunaa. Kalaakin sain mukaan ja rosollia. Ja tietenkin joulutorttuja ja joululimppua :)